DE GOUDEN FREELANCER

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019

Een dag vol workshops, inspirerende sprekers, interessante battles en de Gouden Freelancer Award-uitreiking voor de beste freelancer van het jaar.

Klik hier voor het fotoverslag

SYMPOSIUM

Kom op 1 november 2019 naar het symposium De Gouden Freelancer in het Volkshotel in Amsterdam. Dit jaar staat de dag in het thema van ‘De Florerende Freelancer’: hoe kun je als freelance journalist werkelijk floreren?

Tijdens het ochtendprogramma bieden we verschillende interessante workshops, bij het middagprogramma komen inspirerende sprekers die aanzetten tot denken. Hoe kun je als journalist floreren in deze tijden? Hoe wil jij dat zelf doen? Ons doel is dat je aan het eind van de dag vol ideeën de zaal verlaat. Ook maken we de winnaar van de Gouden Freelancer Award bekend.

WAT IS DE GOUDEN FREELANCER?

De Gouden Freelancer Award is een tweejaarlijkse prijs voor het beste, door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Speciaal voor freelancers bestond nog geen prijs. Daarom heeft journalistencollectief Bureau Wibaut de Gouden Freelancer Award in het leven geroepen. De inzendtermijn voor de prijs van 2019 is inmiddels verlopen.

De jury van de Gouden Freelancer Award bestaat dit jaar uit Sheila Sitalsing (voorzitter), Franka Hummels en oud-winnaar van de Gouden Freelancer Award 2017 Maartje Duin. Bij de vorige edities van de Gouden Freelancer Award was de dit jaar helaas overleden politiek journalist Max van Weezel juryvoorzitter. Om hem, zijn werk en zijn rol als voorzitter van de Award te eren wordt de prijs dit jaar aan hem opgedragen.

De Gouden Freelancer Award is eind augustus 2015 voor het eerst uitgereikt. Ivo van Woerden won met zijn longread ‘The Great Marc Evers’ die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor. De tweede editie van de Gouden Freelancer Award 2017 werd gewonnen door Maartje Duin, Daan Dekker en Jaasis Linger. Het trio ontving de prijs voor hun radio- en webdocumentaire ‘Gliphoeve – een vergeten strijd.’

SPONSORS

Amberscript
Auteursbond
Bud
Stichting Lira
NVJ
SharePeople

 LOCATIE

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Lees het privacystatement voor de Gouden Freelancer

Scroll helemaal naar boven en klik op de witte button voor het programma.