GOUDEN FREELANCER AWARD

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019

Een dag vol workshops, inspirerende sprekers, interessante battles en de Gouden Freelancer Award-uitreiking voor de beste freelancer van het jaar.

Koop hier je tickets voor het evenement

(20 euro voor de hele dag, inclusief lunch & borrel; 15 euro voor alleen de middag, inclusief borrel)

HET PROGRAMMA

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019

Wibautstraat 150

SYMPOSIUM

De uitreiking van de Gouden Freelancer Award op 1 november 2019 hangt samen met een symposium. Thema van dit jaar is: ‘Hoe lever je kwaliteitsjournalistiek in vluchtige tijden?’

Uiteraard heffen we aan het einde van de middag het glas om op de winnaar te proosten.

WAT IS DE GOUDEN FREELANCER?

De Gouden Freelancer Award is een tweejaarlijkse prijs voor het beste, door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Voor redacteuren in vaste dienst zijn er prachtige vakprijzen zoals De Tegel. Maar daarmee blijft zoveel fantastisch werk onbelicht. Daarom heeft journalistencollectief Bureau Wibaut de Gouden Freelancer in het leven geroepen.

De jury van de Gouden Freelancer Award bestaat dit jaar uit Sheila Sitalsing (voorzitter), Franka Hummels en oud-winnaar van de Gouden Freelancer Award 2017 Maartje Duin. Bij de vorige edities van de Gouden Freelancer Award was de dit jaar helaas overleden politiek journalist Max van Weezel juryvoorzitter. Om hem, zijn werk en zijn rol als voorzitter van de Award te eren wordt de prijs dit jaar aan hem opgedragen.

De Gouden Freelancer Award is eind augustus 2015 voor het eerst uitgereikt. Ivo van Woerden won met zijn longread ‘The Great Marc Evers’ die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor. De tweede editie van de Gouden Freelancer Award 2017 werd gewonnen door Maartje Duin, Daan Dekker en Jaasis Linger. Het trio ontving de prijs voor hun radio- en webdocumentaire ‘Gliphoeve – een vergeten strijd.’

SPONSORS

Auteursbond
NVJ
Lira

 LOCATIE

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Lees het privacystatement voor de Gouden Freelancer