GOUDEN FREELANCER AWARD

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019

Een dag vol inspirerende sprekers, interessante battles en de Gouden Freelancer Award-uitreiking voor de beste freelancer van het jaar.

HET PROGRAMMA

VRIJDAG 6 OKTOBER 2017

Wibautstraat 150

SYMPOSIUM

De uitreiking van de Gouden Freelancer-award op 6 oktober hangt samen met een middagsymposium over de Onmisbare Freelancer om freelancers en de wereld daaromheen te laten weten dat veel niet zou werken zonder freelancers.

Uiteraard heffen we aan het einde van de middag het glas om op de winnaar te proosten.

WAT IS DE GOUDEN FREELANCER?

De Gouden Freelancer Award is een tweejaarlijkse prijs voor het beste, door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Voor redacteuren in vaste dienst zijn er prachtige vakprijzen zoals De Tegel. Maar daarmee blijft zoveel fantastisch werk onbelicht. Daarom heeft journalistencollectief Bureau Wibaut de Gouden Freelancer in het leven geroepen.

De prijs wordt uitgereikt op het Gouden Freelancer symposium met dit jaar als thema Advocacy Journalism. De prijs en het symposium worden ondersteund door de Sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond.

Vakjury

Net als twee jaar geleden is het juryvoorzitterschap in handen van Max van Weezel, freelance journalist voor Vrij Nederland en presentator van Argos. Samen met een vakkundige jury bestaande uit Sheila Sitalsing en Franka Hummels zal hij alle inzendingen beoordelen op de mate waarin zij onderscheidend en vernieuwend zijn in het journalistieke werkveld.

De Gouden Freelancer Award is eind augustus 2015 voor het eerst uitgereikt. Ivo van Woerden won met zijn longread ‘The Great Marc Evers’ die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor.

SPONSORS

De Auteursbond
Google
Brandt & Levie
NVJ
Hertog Jan

 LOCATIE

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam