Gouden Freelancer Award 2017

Stuur nu je beste stuk in

Onmisbare freelancer, ga onmiddellijk op zoek naar je beste stuk. Dit jaar wordt De Gouden Freelancer weer uitgereikt. Vanaf vandaag kun je je beste journalistieke productie insturen. Op 6 oktober is de uitreiking.

img_0001
Kerstdiner 2016: Bureau Wibaut-freelancers

Save the date

Vrijdag 6 oktober 2017

Wibautstraat 150

De Gouden Freelancer Award is een tweejaarlijkse prijs voor het beste, door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Voor redacteuren in vaste dienst zijn er prachtige vakprijzen zoals De Tegel. Maar daarmee blijft zoveel fantastisch werk onbelicht. Daarom heeft journalistencollectief Bureau Wibaut de Gouden Freelancer in het leven geroepen.

De prijs wordt uitgereikt op het Gouden Freelancer symposium met dit jaar als thema Advocacy Journalism. De prijs en het symposium worden ondersteund door de Sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond.


Vakjury

Net als twee jaar geleden is het juryvoorzitterschap in handen van Max van Weezel, freelance journalist voor Vrij Nederland en presentator van Argos. Samen met een vakkundige vakjury zal hij alle inzendingen beoordelen op de mate waarin zij onderscheidend en vernieuwend zijn in het journalistieke werkveld.

De Gouden Freelancer Award is eind augustus 2015 voor het eerst uitgereikt. Ivo van Woerden won met zijn longread ‘The Great Marc Evers’ die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor.

Criteria

Inzendingen voor De Gouden Freelancer 2017 moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • De publicatie is gemaakt als freelancer. Dus expliciet niet in dienstverband
  • De inzending is onderscheidend en vernieuwend voor haar genre
  • Alle media mogen meedoen: tekst, audio of audiovisueel (of, verbaas ons: anders)
  • Per freelance journalist mag er één stuk worden ingezonden. Dus kies je beste
  • De publicatie van de inzending ligt in de periode van augustus 2015 tot augustus 2017
  • De inzending moet uiterlijk 7 september bij ons binnen zijn

Inzenden

Wil je meedoen? Vul dan het online formulier in en mail je productie naar goudenfreelancer@bureauwibaut.nl. Hernoem je inzending als volgt: ACHTERNAAM AUTEUR_TITEL INZENDING.


Symposium over Advocacy Journalism

De uitreiking op 6 oktober hangt samen met een middagsymposium over Advocacy Journalism, een genre waarbij de journalist bewust en transparant een niet-objectief standpunt inneemt, doorgaans over een sociale of politieke kwestie. Uiteraard heffen we aan het einde van de middag het glas om op de winnaar te proosten.

We zien jullie inzendingen vol verwachting tegemoet en verwachten jullie in grote getale op 6 oktober.


De freelancers van Bureau Wibaut

Locatie

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Stuur ons een email

Heb je een vraag, wil je een offerte aanvragen of meer weten? Stuur ons dan een email!

Not readable? Change text. captcha txt